SU lån er en hjælpende hånd i studietiden

SU lån er en hjælpende hånd i studietiden

Mange mennesker forbinder ordet ’lån’ med noget negativt. Igennem diverse TV programmer og vandrehistorier a la ”jeg kender én som kender en” er det blevet lidt af en folkeopfattelse at denne type historie; historien om folk med lån, ikke er en historie om et menneske som havde brug for noget ekstra hjælp, tog et lån og så endte med at betale det lån tilbage, men derimod er en skrækhistorie om et menneske som fik en stor og uoverskuelig gæld.

Og bevares, et lån bør aldrig tages let, for en dag oprinder tidspunktet hvor pengene skal betales retur. Men for mange mennesker vil dette ikke være en uoverskuelig eller umulig opgave. Mange mennesker besidder både kompetencerne og ressourcerne til at kunne administrere en fornuftig tilbagebetalingsplan uden videre besvær eller gener for ens nuværende leveomstændigheder.

Når det er sagt skal man selvfølgelig ikke gå ud og tage det første og det bedste lån. Det er nemlig stor forskel på lån. Det siger sig selv at de mest fordelagtige lån er de med en lav rente. Dette er et forhold man virkelig bør tænke godt igennem inden man går ud og tager et lån.

Et SU lån giver mere spillerum i det daglige

Som studerende kan det af og til være svært at få pengene til at række. Desværre er leveomkostninger og især boligforhold i dagens Danmark så høje efterhånden at man simpelthen ikke kan ’få det hele’. Man er nødt til at gå kompromis på visse områder, hvis det hele skal løbe rundt og man ikke har en mor og en far som ’spæder lidt til’ i ny og næ. Vil man bo tæt på skole og centrum? Så kan man godt forvente en husleje som prismæssigt er sat derefter og som måned efter måned næsten skraber hele din normale SU til sig.

Vil du leve af en mere nuanceret kost i det daglige end havregryn og mælk? Igen skal pengene prioriteres rigtigt, således at dette lader sig gøre. Vil du have internet og skolebøger? Dette kan blive meget svært at fra prioritere hvis man vil igennem sit studie. Vil man hellige hele sin tid til studiebøgerne og det sociale? Så kan et studiejob i hvert fald ikke prioriteres. Men alle disse omkostninger kan ikke leve side om side på en almindelig SU. Noget må give sig.

Er du dog ikke villig til at få længere i skole eller at arbejde så meget at studiebøgerne ikke længere kan prioriteres er der en løsning. Som studerende på en SU kan man nemlig få et SU lån. Det er en type lån med en lav rente og det er derfor en sikker måde at låne penge på. Det kan virke skræmmende at skulle ud og have et lån før man rigtig er kommet ud på arbejdsmarkedet endnu, men det er et fornuftigt lån, som er specielt designet til at give de studerende lidt mere ’spillerum’ under uddannelsen.

su lån se her

Et SU lån er ikke en byrde, men derimod en hjælp

I praksis er det ret nemt at tage et SU lån og der er meget selvbestemmelse i forhold til lånet. Det kan tages for et år ad gangen, og så bestemmer man selv hvilke måneder i løbet af året man vil låne. Derudover kan man også selv fastsætte beløbet man skal have udbetalt – inden for en maks grænse – hvilket giver den fordel at man selv bestemmer hvor høj ens gæld skal blive. Man kan nøjes med at låne det beløb man reelt set vurderer man får brug for, hvilket måske i virkeligheden ikke drejer sig om så meget mere end hvad man har i forvejen hver måned – for blot nogle små summer kan hjælpe én enormt langt.

Dermed kan man nøjes med at låne de penge som man rent faktisk har brug for, for at klare sig og få økonomien til at løbe rundt. Igennem denne løsning kan man holde sin gæld i skak, således at det ikke er så uoverskueligt når man engang bliver færdig og skal i gang med en tilbagebetalingsordning.

Større pusterum imens man tager sin drømmeuddannelse

At tage et SU lån er ikke så farligt som man måske kan tro. At have gæld betyder ikke at man befinder sig i en frygtelig situation eller at man må leve under tarvelige vilkår. At tage et SU lån betyder blot at man har et lidt større pusterum imens man tager sin drømmeuddannelse, således at man kan koncentrere sig hundrede procent om studiet og bøgerne imens man er i gang, og således dygtiggøre sig til når man skal ud på arbejdsmarkedet. Lån penge nu og få dem med det samme allerede i dag.

Efter endt uddannelse kan det være at man således har haft lidt mere tid og plads til at kunne have gjort nogle ting under uddannelsen som ikke nødvendigvis gav penge i kassen, men derimod pyntede på CV’et, hvilket efterfølgende vil have forhøjet ens chancer for et godt og spændende job. Med en fast løn får man en del flere penge ind på kontoen end man har været vant til under uddannelse – selv med et lån oven i den almindelige SU. Derfor bør det ikke være nogen sag med en afdragsordning, hvor man lige så stille får betalt sin gæld af. Der burde stadig være rigeligt at gøre godt med til hverdagens små fornøjelser.

Nye love gør det endnu mere fordelagtigt med et SU lån

Med de nye love som lige nu bliver planlagt i regeringen vil man formentlig om nogle år kunne tage et SU lån med en nulrente. Skulle der blive skåret lidt i SU’en på den bekostning er det dog ingenting imod den fordel man vil kunne få ved at tage et SU lån, som ingen rente har. Skønt intet er sat i sten endnu, er der altså muligvis spændende ting forude for alle studerende som har brug for en hjælpende hånd til at få det hele til at løbe rundt i hverdagen. Men man behøver ikke kigge til fremtiden for at få hjælp: Et SU lån er en simpel og fornuftig løsning på den fattige studerendes økonomiske problemer.

SU lån er en hjælpende hånd i studietiden

5 (100%) 1 Stemme[r]